veel gestelde vragen

over zonnepanelen

Complete installatie is – indicatief – mogelijk vanaf € 395,00 (gemiddeld en bij minimum afname van 12 panelen) per paneel van 330wp. Deze prijs is inclusief adviesgesprek, schouw, omvormer, onderconstructie en complete installatie en exclusief BTW).

Door onze scherpe prijzen verdien je jouw investering terug in 4 tot 6 jaar.

Het plaatsen van zonnepanelensysteem is maatwerk. Wij bieden jou op woningniveau een systeem aan dat bij jou/jullie als eindgebruiker past. Daarom hanteren wij geen vaste prijzen.

Wij willen het best passende zonnepanelensysteem voor jouw woning. Daarom willen wij veel van jouw woning weten om jou zo goed en volledig mogelijk te kunnen adviseren.
Tijdens het adviesgesprek maken wij een afspraak over een schouw van jouw woning door één van onze specialisten. Als je wilt kunnen we ook samen een virtuele schouw maken met behulp van jouw smartphone. Natuurlijk hoef je niet het dak op. Daar hebben wij speciale software voor, maar wij willen wel graag foto’s hebben van jouw meterkast en foto van de CV-ketel en willen wij ook weten wat de beste plaats is voor de omvormer (vertaalt zonne-energie in elektriciteit). Als wij deze informatie van jou hebben kunnen wij een passende aanbieding maken en met elkaar bespreken. Verder op onze website kun je lezen hoe wij de installatie (link maken) voorbereiden en uitvoeren.

Kwaliteit staat M&R-zonnepanelen voorop. Daarom komt er op jouw dak alleen de allerbeste kwaliteit te liggen met een hoog rendement. Wij werken enkel en alleen met uitvoerig geteste producten die hoog staan aangeschreven en onafhankelijk getest zijn.

Dit betekent dat je ervan uit kunt gaan dat de materialen op jouw dak van topkwaliteit zijn en decennia mee kunnen gaan.

Lees ook: wat verstaan wij onder lange garanties

Wij vinden het vanzelfsprekend! Investeren in zonnepanelen is altijd goed, zowel voor het milieu als voor jouw portemonnee. Wat betekent dat concreet voor jou?

  1. je draagt direct bij aan het bestrijden van klimaatverandering en je wordt minder afhankelijk van het gebruik van fossiele brandstoffen (link naar pagina)
  2. je wordt minder afhankelijk van energiebedrijven en van veranderende energieprijzen als jij jouw eigen energie opwekt
  3. je helpt gelijk mee aan de milieudoelstellingen van Nederland
  4. jouw investering verdien je terug in 4 tot 6 jaar
  5. zonnepanelen kennen geen verborgen kosten voor het milieu. Alle (milieu)kosten zijn bij de productie tot en met recycling al verdisconteerd
  6. jij ontvangt de BTW voor het aanschaffen van zonnepanelen terug (alleen voor particulieren)
  7. Jij ontvangt op jouw zonnepanelen installatie een garantie van minimaal 10 jaar tot mogelijk zelfs 25 jaar.

Zonnepanelen hebben aantrekkingskracht. Zeker in een buurt. Als iemand besluit te investeren in zonnepanelen, willen anderen vaak ook. Het komt dichtbij en je kunt het met eigen ogen bekijken. Het maakt mensen nieuwsgierig. M&R-zonnepanelen krijgt steeds meer aanvragen via buren of bestaande klanten. Dat vinden wij een mooie ontwikkeling en dat willen we belonen en aan iedereen laten weten.

Als wij zonnepanelen in dezelfde straat en misschien op dezelfde soort huizen installeren is dat voordelig. Voordelig voor de uitstraling van de straat, omdat we zorgen dat de panelen mooi en passend worden geplaatst. Voordelig omdat we vaak kunnen besparen op installatie- en transportkosten. Voordelig omdat mensen met elkaar in gesprek gaan en om met elkaar duurzaam bezig te zijn. Meer van onze zonnepanelen in dezelfde straat? Dat belonen wij met de burenkorting.

Vertel jij bij jou in de straat wat zonnepanelen opleveren? Laat jij weten wat de lol is van een elektriciteitsmeter die terugloopt? Vertel jij door hoe slim het is om in duurzaamheid te investeren in plaats van te sparen via de bank tegen een lage rente? Moedig jij jouw buren of kennissen aan en geef je daarmee de zon door? Dat belonen wij met een burenkorting!

Is jouw straat of buurt dankzij jou enthousiast geworden en mogen wij ook bij jouw buren of kennissen zonnepanelen komen plaatsen? Dan belonen wij dat met burenkorting! Prachtig te horen dat positieve ervaring met zonne-energie en in het bijzonder met M&R zonnepanelen wordt gedeeld.